Bigården

Pollinering og en smak av honning

Vi fikk våre første tre bikuber i 2011. Den gang var det for å sørge for god pollinering av bærbuskene våre som ble satt i jorda året etter. Vi har hatt ti kuber på det meste, og tenker at det er passende antall for oss og måten vi driver på. Våre bier henter nektar fra nærområdet rundt bruket vårt. Sesongen for biene strekker seg fra den første selja i mars til siste sommerblomst har visnet ned i september. Vi henter ut honningen fra kubene i slutten av juli, så det er god tid for bifolkene å hente ut sensommerens nektar på før de går i vinterklase. Vi tilleggsfôrer med sukkervann i september for å sikre vinteropplaget for biene. Honningen vår preges av hva biene trekker på. Rundt oss er det en rik og mangfoldig flora; sommerblomster, skogsblomster, lett myrområde, blandingsskog og kulturplanter. Det er dette som gjør vår honning til vår unike smak.


Av Jan Romsaas 26 May, 2022
Det begynte med trøndere ...
Av Jan 25 May, 2022
Solbær og rips - og stikkelsbær som stakk
19 Dec, 2021
Pilegrimsvin på våre egne bær
Share by: